Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Čistilna akcija na Mirenskem Gradu

         Vsi nestrpno hrepenimo po sončnih dnevih, prvih cvetlicah, znanilkah pomladi. Vse se prebuja. Tudi na Mirenskem Gradu smo se veselili pomladi, prvih zelenih listkov na drevesih, pomladnega cvetja, urejenega vrta. 

Naš čudoviti griček pa vsako leto polepšamo še čistilno akcijo, ko se skupaj z brezdomci iz Ljubljane in Nove Gorice podamo po gozdnih poteh in očistimo vse skrite kotičke, kamor radi zahajajo naši obiskovalci. Poleg skrbi za čudovito okolico, pa čistilna akcija nikoli ni samo čistilna akcija. Veseli smo, da smo lahko skupaj, da lahko ob skupnem delu spletamo nove prijateljske vezi in občudujemo sadove celega leta.

 

Tako smo tudi letos poleg pobiranja smeti, urejali še deponijo, kjer bomo že letos zasadili nov vinograd in uredili še eno njivo. Ena ekipa se je podala v dolino in čistila obrobje njive ter delala drva, s tretjo ekipo smo uredili mladinske prostore in naredili več kot 150 potaknjencev sivke, ki bo krasila obrobja zidov. Zidarska ekipa pa je betonirala nove stopnice na vrtu Marijinega doma.

Po opravljenem delu smo se zbrali na skupnem kosilu nato pa smo se podali še na ogled Grada in vsega, kar tu počnemo skupaj s fanti.

Delček prijetnega druženja si lahko ogledate tudi na priloženih fotografijah, še lepše pa bo, če se nam drugo leto pridružite tudi vi.