Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

4. Brezdomski kongres v Piranu

   

Društvo Brezdomni - do ključa, Slovenska mreža organizacij za delo z brezdomnimi osebami je v četrtek, 16. marca 2017 priredila 4. brezdomski kongres na temo Aktualna problematika brezdomnosti v Sloveniji. Kongres je potekal v Gledališču Tartini v Piranu. Program je povezovala Simona Stegne iz našega društva.

Med predavatelji so bili Marjeta Ferlan Istinič ki je predavala na temo Vloga socialnovarstvenih programov s poudarkom na brezdomstvu, Milojka Blagus, ki je predavala na temo Od kršitve najemne pogodbe do deložacije, Alenka Šimon, ki je prestavila temo Stanovanjske problematike v lokalni skupnosti ter Hana Košan in Monika Cerar H., ki sta opisali preprečevanje deložacij in podporo pri ohranitvi nastanitev.

V popoldanskem delu programa so se udeleženci kongresa lahko udeležili dveh delavnic in sicer delavnice prim, Stanislava Mahne, ki je predstavil Pro bono ambulanto v Kopru in delavnico Pragmatični trendi dela na področju brezdomstva, ki sta jo vodili Hana Košan in Monika Cerar H.

V okviru dogodka so podelili tudi priznanje "brezdomski čevelj" za zaslužno delo na področju brezdomstva, ki ga je letos prejela Zdenka Zupanc Zrinski.