Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Adventni venčki v pripravi na božič

   

Tudi letošnji adventni čas smo začeli z zdaj že tradicionalnim izdelovanjem adventnih venčkov.

   

   

Na ta lepi dogodek smo se pripravljali že prej. Povabljeni smo bili, da se za izdelovanje adventnih venčkov tudi sami potrudimo in gremo na sprehod v naravo po storžke, suho cvetje, kamenčke, želode …  Koliko čudovitih okraskov je v naravi, ki jih največkrat niti ne opazimo! Kar nekaj okraskov za skupni dogodek smo tako nabrali.

Letos je izdelovanje adventnih venčkov potekalo nekoliko drugače.

Že na družinskem večeru smo se zbrali in si najprej ogledali kratko predstavitev, kako nastane adventni venček, kaj potrebujemo in kje sploh začeti. Nato pa smo pridno zavihali rokave in tudi mi naredili vsak svojega – za dom, za nono in nonota, za teto in strica.

V soboto pa smo svoje pridobljeno znanje podarili drugim. Vsi, ki so nas naslednji dan obiskali, so se za pomoč pri izdelovanju lahko obrnili na katerega od novih mojstrov. Prijetno ustvarjanje smo zaključili še s slastnimi picami, ki smo jih spekli v krušni peči.

Adventni venček nas vabi k živemu pričakovanju, tihi molitvi, dobrim delom in čuječi budnosti. K temu nas spodbuja tudi letošnja adventna akcija, ki jo lahko spremljate na naši spletni strani.

Vabimo vas, da si v tem blagoslovljenem času vzamete čas in se ob adventnem venčku ustavite ob tem, kako živo zaznavate svet okrog sebe in kako se res zavzemate za to kar vidite, kar slišite, kar čutite in po čemer hrepenite.