Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Dan prostovoljcev v februarju

      

Prostovoljci smo se v torek, 7.2.2017 ob 17h, zbrali na Dnevu prostovoljcev, ki je namenjen prav nam prostovoljcem. Društvo organizira pogovorno delavnico enkrat na mesec z namenom, da bi prostovoljci ob svojem delu rasli in spletali prijateljske vezi.

Tokrat smo se posvetili poglabljanju teme, ki smo jo na prejšnjem srečanju že začeli. Za začetek smo pogledali del risanke Vrvež v glavi (inside out), in sicer konflikt med mamo, očetom ter hčerjo Riley. Vse skupaj se je začelo, ko je mama opazila da hči ni bila najboljše volje, ko je prišla iz šole. Ker sama ni zmogla ugotoviti razloga za slabo voljo, je namignila očetu naj ji pri tem pomaga. Le ta je bil z mislimi pri nogometu, vse dokler ga mama ni priklicala nazaj v resničnost. Oče ni vedel, o čem je pred tem tekel pogovor med mamo in Riley, zato je s svojim vpletanjem povzročil konflikt, ki mu ga ni uspelo rešiti.

Naše razmišljanje je teklo o naših konfliktih. Zakaj nastanejo? Kako to, da drugega ne slišimo? Kakšne so možnosti reševanja? Skupaj s Petrom smo prišli nato do zaključkov, da starši nehote dodelijo vloge svojim otrokom ter, da če želimo rešiti probleme moramo to razčistit, saj zaznamujejo vsak naš odnos. Poleg tega smo prišli do zaključka, da avtoriteta ne ovira odnosa.

Lucija Dolinar