Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Februar na Soči

   

Prostovoljke Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote se vselej veselimo druženja z otroki in njihovimi starši v rehabilitacijskem centru SOČA. Obiskujemo jih dvakrat na teden. Ob ponedeljkih se z njimi družimo v telovadnici, kjer se skupaj igramo in razgibavamo. Ob četrtkih pa na otroškem oddelku skupaj ustvarjamo umetnine in kuharske mojstrovine. Veseli smo, kadar se nam pridružijo tudi starejši iz sosednjega oddelka. Pomagajo nam pri ustvarjanju, naučijo nas kakšno pesem in nam pripovedujejo o starih časih.

     

Letošnji februar je minil v znamenju prebujanja narave, topline doma, razigranosti pustnega časa in pokušini pekovskih dobrot. Izdelovali smo ptičke v gnezdu in se pogovarjali o domu, ki ga simbolizirajo. Peli smo pesmice o živalih in otroci so nas presenetili, koliko takih pesmic poznajo. Pa ne samo poznajo, tudi zapojejo jih prav lepo. Še me, prostovoljke, smo se kakšno od njih naučile.

Ker pa otroci zelo radi »pokukajo« tudi v kuhinjo, smo skupaj pripravili kar nekaj sladkih dobrot: pisani biskvit, pa pečena jabolka z orehi… Saj bi vam dali kaj pokusiti, a je zmanjkalo. In še eno skrivnost vam odkrijem, tudi pizze smo pekli. Najprej je bilo potrebno razvaljati testo in to je bilo otrokom še posebno v veselje. Krofov nismo cvrli, so pa otroci izdelovali pustne klobuke, na katerih ni manjkalo rožic, srčkov, sonca in pisanih trakov. Pisanih tako, kot je to moje pisanje. Vsega po malem. Pa saj to je najlepše, kajne?

Prostovoljka Silvija