Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Fotooko mladih - dražba

Dražba 45 fotografij mladih, ki so bile v dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem Gradu razstavljene že od začetka septembra, je potekala v nedeljo 6. novembra ob 17h, takoj po mladinski maši, ki jo je tudi tokrat daroval g. Peter Žakelj.

Ob zbiranju v dvorani, smo se spraševali kdo bodo novi lastniki čudovitih fotografij. Na odgovor ni bilo potrebno dolgo čakati. Mlada voditelja sta nas po uvodnem pozdravu in predstavitvi pravil dražbe kar takoj povabila k nakupu razstavljenih del. Nismo se obotavljali. Kandidatov za posamezno fotografijo je bilo v večini primerov več tako, da je izklicna cena 20 EUR kar lepo narasla.
Nekaterim je bila posamezna fotografija tako všeč, da so zanjo bili pravo bitko. Bojevala se je sestra s sestro, zet s tastom, sin z očetom...

Celotno dogajanje sta voditelja spretno izkoristila in ga začinila s komentarji, ki so obiskovalce v dvorani spravljali v smeh in dobro voljo. Dražba je bila razdeljena v tri sklope. Premore med njimi so s svojimi pesmimi zapolnili mladi iz benda in solo pevci, ki so prav tako navdušili občinstvo.

Celoten dogodek je potekal v prisrčno domačem in prijetnem vzdušju, vse je bilo skrbno pripravljeno, vključno z zakusko ob koncu. Veseli smo bili, da so kupce našle vse razstavljene fotografije in za delo z mladimi zbrali 1.580,00 EUR, sami pa smo ob skupnem druženju doživeli čudovito nedeljsko popoldne.

Dolores Lapajne