Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Izdelovanje adventnih venčkov

Storžki, vejice, palmovi listi, lobodika, zelenje – vse je iskalo svoj prostor na delovni mizi pred ali v mladinskih prostorih na Mirenskem Gradu, kjer se je ustvarjalna duša mladih prostovoljcev popolnoma razživela.

Da, v soboto, 26. 11., od 15h dalje smo občudovali adventne venčke vseh barv in oblik. Ideje, ki so se rodile, so bile naravnost nore! Učili smo se drug od drugega, se nasmejali ob kakšni šali ali prigodi, si kaj lepega povedali, za predah smo zmazali kos potice in skodelico čaja, popazili na katerega izmed najmlajših pa se zopet lotili dela. V sproščenem in mirnem vzdušju bi z ustvarjanjem kar nadaljevali pa nam je, smola, zmanjkalo lepila.
Uspeli smo izdelati okrog 120 venčkov­, od klasičnih do bolj eksotičnih, in na koncu se nismo mogli odločiti, katerega bomo nesli domov.  Venčke smo v nedeljo, 27. 11., ponudili tudi v bližnjih župnijah.

Skupno ustvarjanje nas je še bolj povezalo in adventu
vdahnilo čar pričakovanja, za katerega si želimo da bi do božiča le še naraščalo. Z dobrimi deli in molitvijo ob adventnem venčku nam bo to gotovo uspelo. Jezus,
čakamo te!