Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Januar na Soči

      

Naše vesele urice na URI SOČA so januarja potekale v znamenju zime, skritih prijateljev, pisanih vozil  in sladkanja. 12. januarja smo z otroki izdelovali poštne nabiralnike. To so prav posebni nabiralniki za skrita sporočila prijateljev v mrzlih zimskih dneh. Izmed otrok smo izžrebali skrite prijatelje, ki so posameznikom  napisali sporočilo in ga oddali skrivaje v njihov nabiralnik. Ob koncu smo se z veseljem odžejali še z domačim čajem iz posušenih zelišč, ki jih je nabrala naša prostovoljka Jožica. Z otroki smo se razšli z ugibanjem, kdo jim bo jutri pustil sporočilce in kaj bo napisal… Ne me zatožit, še sama sem kakšnega napisala in ga skrivaj spustila v režo kakšnega nabiralnika. Psssst… S  sporočili in pisemci si tako lahko otroci v teh zimskih dneh krajšajo čas in razveselijo drug drugega.

Teden je minil kot bi mignil in že smo 19. januarja  izdelovali pingvine, čisto prave, z belimi trebuščki.  Otroška domišljija ne pozna meja ... Eden od pingvinov se je okrasil s cilindrom, drugi si je skuštral frizuro, tretji je oblekel predpasnik… Ravno ta s predpasnikom pa ima zasluge, da smo na koncu skupaj spekli še palačinke in se posladkali.

24. januarja so otroci iz škatlic, velikih in malo manjših, izdelovali avtomobile, tovornjake in hiše. Pisano so jih pobarvali, tako pisano, kot je bilo njihovo veselje ob ustvarjanju. Prostovoljka Vesna je pripravila še testo za piškote, tokrat iz pirine moke. Otroci  so nestrpno čakali, da jih z modelčki odtisnejo na pekač. Piškotov je zmanjkalo, pisani avtomobili pa čakajo na izlet do pomladi, ko bo bolj toplo.

Prostovoljka Silvija