Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Januarska čistilna akcija dnevnega centra

      

V soboto 21. januarja je bilo v dnevnem centru in zavetišču zelo živahno. Imeli smo čistilno akcijo. Zbralo se nas je kar 18. Začeli smo jo z bogatim in okusnim zajtrkom in seveda s kavico, ki nas je dokončno zbudila, da smo se lahko zagnano lotili dela.

   

V naslednjih urah je bilo skoraj v vsakem kotičku dnevnega centra in zavetišča videti koga, ki je z za to primernim »orodjem« kaj urejal. Dobro smo se znašli tako z metlami, sesalcem, krpami kot tudi pri zlaganju in odvažanju stvari. Pri tem smo bili tako zavzeti, da so se še pajki odločili, da je najboljše zanje, če se kaj hitro poskrijejo. A jim ni uspelo. Našim sokoljem očem niso mogli uiti.

Za popestritev pa so nas obiskali še otroci in mladi, ki se vključujejo program Popoldnevi na Gradu – učna pomoč, ki poteka na Mirenskem Gradu. Predstavili in razkazali smo jim dnevni center ter jih povabili naj se nam, ko bodo dovolj veliki, pridružijo kot prostovoljci.

Po dobro opravljenem delu pa smo se spet zbrali skupaj ob mizi in pojedli še kosilo ter se skupaj veselili uspešno opravljenega dela, sodelovanja in lepo urejenih prostorov.

Mateja Debeljak