Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Marec na Soči

    

Marec na Soči je bil poln rož, pomladnega sonca in otroških nasmehov. Veliko smo se pogovarjali o naravi, ki je oživela s pomladjo. Gregorjevo, ozelenela drevesa, odpiranje cvetov v sončnem dnevu in gosenice, iz katerih se razvijejo najlepši metulji…

      

Februarja se nam je na eni od delavnic pridružila  prijazna starejša  gospa iz sosednjega oddelka. Za dobrodošlico nam je naredila nekaj rožic iz papirja. Navdušeni smo jo povabili, da se nam pridruži na naslednji delavnici in nas nauči izdelave rožic. Rada se je odzvala povabilu in že so izpod otroških rok zacvetele rože za njihove mamice. Kar nekaj pa jih še vedno krasi mizo v jedilnici otroškega oddelka URI Soča.

Za Gregorjevo smo z otroci izdelovali barčice, čolničke in celo dvojambornice. Naša reka je bilo kar okno v omari, ki je dobilo valove in rahel piš vetrca jih je spremljal. Ladjice so bile pripravljene za plovbo, samo še otroška pesem in izplule so. Srečno!

Na naši naslednji delavnici smo se v mislih odpravili v park z veliiiikimi drevesi, otroci so jim dodali ozelenele pomladne lističe in veliko lepih cvetov, žarkov sonca… Tokrat smo cvetove risali s prstki, kar je bilo otrokom v pravo veselje. Le poglejte si nekaj ustvarjenih umetnij na naših fotografijah.

Konec meseca smo se v mislih odpravili tudi na travnik in pokukali med žuželke… Gosenice so še posebej zanimive, ker se iz njih razvijejo najlepši metulji. Tokrat nismo šteli stonog, smo si pa obljubili, da v aprilu izdelamo še metulje. Slika se dopolnjuje in naš mozaik dobre volje in otroškega veselja dobiva nove in nove podobe. Pa na svidenje, do prihodnjega javljanja.

Prostovoljka Silvija