Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Nagradni izlet za brezdomce

   

Za najbolj pridne in angažirane brezdomce smo tudi letos sredi leta organizirali nagradni izlet. V soboto, 17. junija, smo se odpravili v Tehniški muzej Slovenije Bistra.

   

   

Po jutranjem zbiranju in zajtrku v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani smo se odpravili proti Bistri pri Vrhniki. Tam smo se zbrali 12 brezdomcev in 7 prostovoljcev s Primorske in Ljubljanskega dela. Sprejel nas je prijazen vodič, ki nas je popeljal v svet avtomobilov, motornih koles, gozdarski in lesarski oddelek, kjer je obsežen prikaz žagarske stroke in tehnologije proizvodnje stolov. Sami smo si še ogledali lovski muzej, ribiški oddelek, se sprehodili po parku in med mlini na vodni pogon. Na koncu smo si z zanimanjem ogledali še oddelek peke kruha, ker v zadnjem času tudi v dnevnem centru pogosto pečemo kruh.

Čas je hitro mineval in v nas tudi prebudil željo po hrani. Tako smo se na poti domov ustavili v Gostišču Julči, kjer smo pojedli dve Pizzi "da te kap". Prijazni zaposleni so nas lepo sprejeli in postregli.

 

Bili smo si enotni, da smo skupaj preživeli zelo lep nagradni dan :).

Hvala Tehniškemu muzeju Slovenije in Gostišču Julči, da so nam z dodatnimi ugodnostmi omogočili nepozaben izlet.