Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Oktobrski pohod na Vrh Svetih treh kraljev

V soboto prvega oktobra smo se odpravili na pohod od vasice Smrečje do Vrha Sv. Treh Kraljev. Zjutraj smo najprej zajtrkovali v dnevnem centru. Zatem smo napolnili nahrbtnike s sokovi in hrano. Z avtomobili smo se odpeljali do Smrečja. Pot smo nadaljevali peš.  

Pot ni bila dolga. Ko smo
prispeli na Vrh Sv. Treh kraljev, smo se usedli. Prepotene majice smo sušili na nahrbtnikih. Dosti smo govorili med sabo. Razgled je bil lep, ker je bilo jasno vreme. Zrak je bil svež. Bili smo na 900 metrih nadmorske višine. Dosti smo se smejali. Vsak je stresel z rokava kakšno šalo. Pogovarjali smo se tudi o resnih življenjskih stvareh. Odpravili smo se okoli 12.00 ure. 

Med potjo smo srečali
domačine, ki so nam prijazno odgovorili na naša vprašanja o kraju in zanimivostih. Na pašnikih so se pasle krave in konji. Odtrgali smo nekaj sadja z dreves  – dobro, da so domačini počivali. Hodili smo skozi gozd, kar se nam je zdelo še posebej zanimivo. Pot je bila podaljšana, ker smo zašli. To je bilo še bolje. Odpeljali smo se nazaj proti Ljubljani. Razpoloženje je bilo prijetno. Nato smo odšli vsak po svoji poti. 

 

Boštjan