Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Planinski pohod na Krvavec

   

V soboto, dne 27. maja 2017, smo se ob 8. uri zbrali na zajtrku v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani. Zbralo se nas je trinajst brezdomcev in sedem prostovoljcev. Od tu smo se odpravili v sončno jutro proti Gorenjski. Pot nas je zapeljala skozi Cerklje, od koder smo se napotili proti Krvavcu.

S kombijem in tremi osebnimi avtomobili smo se zapeljali do planine Jezrci, kjer smo ob odprti rampi lahko brezplačno nadaljevali pot do Gospinca. Tu smo parkirali. Nato smo se odpravili peš proti Plaži,kjer stoji lesen zvonik z zvonom želja. Po zelo kratkem počitku, smo nadaljevali pohod proti hotelu. Nad njim stoji Plečnikova cerkvica, posvečena Mariji Snežni. Ob cerkvici so klopce, ki so nam nudile prijeten in malo daljši počitek za malico. Sproščali smo se ob norčijah kužka Edija. Uživali smo ob lepih razgledih, kajti vidljivost je bila zelo lepa, tako da se je videlo skoraj pol Slovenije. Bilo je čudovito in sproščeno vzdušje. Ker smo imeli ob enih predvideno kosilo, smo se počasi odpravili nazaj proti avtomobilom, čeprav je bila naša želja, da osvojimo še vrh Krvavca. Nič hudega, pa kdaj drugič. Kar hitro smo prišli do avtomobilov in se odpeljali v dolino.

Ob prihodu v Cerklje smo se zapeljali še v Predoslje, kjer smo imeli pri Simoni še kosilo. Mize so bile postavljene kar zunaj na travniku pod češnjo, kar je kosilu dalo poseben čar in zadovoljstvo. Po kosilu smo si privoščili še dobro kavo in ob prijetnem kramljanju je čas kar hitro mineval. Morali smo se posloviti in odšli smo vsak na svoja pota.

Takih pohodov si še želimo.