Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Pleskanje dnevnega centra – osvežimo naš dom

     

Akcija pleskanja je v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe potekala v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani v soboto, 8.4.2017. Brezdomci in prostovoljci smo se zbrali v res velikem številu, skupaj nas je bilo kar 28. Najprej smo skupaj pojedli zajtrk, nato smo se lotili dela in akcijo zaključili s kosilom.

   

   

Na akcijo pleskanja smo se prijavljali že cel teden prej, tako da smo kitali in praznili prostor. V soboto pa smo se ob 8h dobili skupaj na zajtrku, nato pa smo prostor zaščitili s trakovi, rjuhami ter zmešali barvo. S pleskanjem smo najprej začeli v glavnem prostoru dnevnega centra, pri tuših in sanitarijah ter nazadnje v pisarni. Počistili smo še leseni del na hodniku, ki vodi v naš dom in v podhodu pred dnevnim centrom postavili stojnico ter mimoidočim predstavljali naše delo. Med delom smo si marsikaj povedali, se tudi okrepčali s kavo in domačimi piškoti. Dogajanje so nekoliko popestrili tudi novinarji RTV SLO, Radia SLO1 in Vala 202. Zadovoljni in veseli, da smo uspešno zaključili pleskanje, smo se okoli 13h zbrali za mizo in si privoščili domače pice, ki smo si jih z brezdomci pripravili že v petek. Sprememba je očitna, prostor je svetlejši in še prijetnejši. Pridite nas kaj pogledat in se sami prepričajte o tem :).

   

Na tem mestu se zahvaljujemo tudi vsem donatorjem, ki so nam velikodušno prispevali material za pleskanje, in sicer podjetju Z&Z d.o.o., JUB d.o.o. ter TESA d.o.o. Hvala!

Vesna Šmerc