Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Pohod na Krim

   

V soboto, 7.10.2017 smo se po zajtrku odpravili iz Dnevnega centra za brezdomce proti sončnemu Krimu. Čudovito, sončno dopoldne nas je pričakalo na odcepu tik pred Rakitno. Po jesenski zlato obarvani gozdni poti smo se peljali še cca. 3 km, kjer smo parkirali ob poti na Krim. Zbralo se nas je kar lepo število: 10 brezdomcev, 6 prostovoljcev, vnukinja prostovoljke in kuža.

Čeprav je bil prejšnji dan hudo deževen, je bila peščena pot suha. Pot se je rahlo dvigovala, zato ni bila zahtevna za nikogar. Po slabi uri smo prispeli na vrh. Tu se je odprl čudovit razgled po dolini, pokriti z meglo, na bližnje in daljne vršace, obsijane s soncem. Nebo nas je dodatno razveseljevalo s svojo čudovito modrino. Ob tolikšnem soncu in lepem razgledu smo se počutili res prijetno. Po okrepčilih iz nahrbtnikov so se med nami razvili sproščeni pogovori, ki so še dodatno oplemenitili čudovito vzdušje. Pred povratkom je sledilo obvezno slikanje.

Po uri počitka smo se odpravili domov. Vsi bi si želeli podaljšati prijetno sončenje na vrhu, ampak v Ljubljani nas je čakalo kosilo, zato smo se podali nazaj proti avtomobilom. Pravijo, da je vsako stvar potrebno zaključiti takrat, ko je še prijetno, da ti ostane v lepem spominu. Mi smo naredili prav tako. J Tudi sestop je bil dokaj lahek in sproščen. Polni lepih vtisov smo se ob avtomobilih prisrčno pozdravili in odpeljali proti Ljubljani, kjer se je tudi kazalo sonce.

Takih pohodov si vsi še kako želimo. Upam, da nam bo to kmalu spet dano.

Dragica T. Medved