Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Pohod na Sv. Jakoba

    

V soboto, 22. 4. 2017, smo spet izkoristili lepo vreme in šli na pohod. Zjutraj smo se v manjšem številu zbrali v dnevnem centru, se dobro najedli, pripravili nahrbtnike za s seboj in se odpeljali proti Polhograjskemu hribovju.

    

    

Parkirali smo že kar visoko in vzeli ''noge pod pot'', proti hribu Sv. Jakoba. Med prijetnim tempom sprehoda smo si čas krajšali z zanimivimi pogovori, številnimi postanki, ogledovanjem narave ter pripovedovanjem šal. Naredili smo tudi mnogo profesionalnih fotografij. :) Ko smo prišli na vrh, smo se nastavili toplemu soncu, popili sok ter pojedli prigrizke – nekateri so prinesli še celo pirhe. Naredili smo eno gasilsko fotografijo ter se zatopili v pogovor o potovanjih. Nekateri smo se iz oči v oči srečali tudi z živo zelenim kuščarjem, ki pa ni bil preveč družaben. Ko smo se spočili, smo se odpravili navzdol po drugi poti in med potjo obiskali še cerkev sv. Katarine.

Vrnili smo se v Ljubljano in po dolgotrajnem iskanju parkirnega prostora končno prišli nazaj v dnevni center, kjer smo si na hitro pripravili pravo gostijo. :) Po kosilu smo obsedeli pri kavi, ob pripovedovanju različnih zabavnih prigod. Zatem smo še pomili in pospravili ter se zadovoljni vrnili domov.

Ana G.