Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Postna akcija 2018

Smo v postnem času, v katerem se pripravljamo na praznovanje velikonočnih praznikov. Vabimo vas, da sledite postni akciji, ki nosi naslov ŽIVLJENJE JE DAR.

 

V postnem času se še posebej spominjamo, kako je Jezus trpel in umrl za nas ter vstal od mrtvih. S svojim vstajenjem je premagal smrt in nam podaril življenje.  Žal življenja velikokrat ne doživljamo kot dar, ampak nam je pogosto v breme. Ne znamo se ga veseliti. 

Postno akcijo smo oblikovali tako, da bi življenje prepoznali kot dar in ga v veselju živeli. Pri tem se bomo opirali na evangelije postnih nedelj in o njih razmišljali v luči življenja. Šest postnih tednov bomo bolj zavestno izbirali med:

  • GOTOVOSTJO –  SVOBODO,
  • MLAČNOSTJO – HREPENENJI,
  • SKRBJO ZASE – SLUŽENJEM BLIŽNJEMU,
  • SAMOURESNIČENJEM –  SPREJEMANJEM KRIŽA,
  • SAMOZADOSTNOSTJO – ZAUPANJEM BOGU,
  • SAMOVOLJO – BOŽJO VOLJO.

V prvih dneh do prve postne nedelje bomo naredili kratko soočenje z vsemi pojmi, da nam bo lažje razumeti vsebino akcije. Postna akcija bo dostopna tudi na forumu, vabljeni, da jo poiščete in delite z nami svoja razmišljanja.

Želimo vam lep vstop v postni čas in blagoslovljene postne dni!

Četrti postni teden

MED SAMOZADOSTNOSTJO IN ZAUPANJEM BOGU

Pri svojem delu pogosto stavimo nase in le redko delo in skrbi nosimo v zaupanju Bogu. Za vse hočemo poskrbeti sami, za drugega in za Boga ni prostora.

Jezus nas vabi, da v Bogu odkrijemo ljubečega Očeta in poderemo zidove svojih strahov. Poudarja, da bo Bog vedno poskrbel za nas, če se bomo trudili za dobro in mu zaupali. Zaupanje Bogu nam prinaša življenje. 

  • Ponedeljek in torek: Kdaj sem v svojem življenju samozadosten?

Primer: Samozadosten sem, ko hočem narediti vse sam, ko mislim, da imam vse prav, in s svojimi bližnjimi ne delim, kar razmišljam in delam. 

  • sreda in četrtek:  Kako me Jezus vabi, da zaupam Bogu?

Primer iz evangelija: Jezus nas vabi k zaupanju, da polnost življenja ni v naši moči, ampak je vedno božji dar. Prav v tem je vera, ki nas nikoli ne pusti prazne: Kdor vanj veruje, se mu ne sodi. Verovati pomeni živeti v zavesti, da je na nas prizadevanje za dobro, sadovi pa so vedno v božjih rokah. 

Razmišljanja ob postni akciji lahko delite na tej povezavi.
Razmišljanja ob evangeliju in pridigi pa na tej povezavi.