Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Predstavimo naš dom

   

Po prazniku vseh svetih, v četrtek, 2.11.2017, smo v Dnevnem centru za brezdomce priredili dogodek, ki se imenuje Dan brezdomcev. V zadnjih letih ga prirejamo dvakrat na leto, okoli dneva vseh svetih in v postu. Običajno smo se na ta dan za veliko mizo skupaj usedli prostovoljci in brezdomci in si podelili naše vtise, mnenja, kritike in pohvale o preteklem delu v dnevnem centru. Tokrat smo ga zastavili drugače, saj smo na srečanju želeli ovrednotiti naše delo v dnevnem centru in k temu povabiti tudi tiste, ki se delavnic in dejavnosti ne udeležujejo. Priprave na ta dan, so pridno potekale skozi cel teden.

                            

   

   

Na dnevu brezdomcev so skupinice brezdomcev in prostovoljcev, ki se udeležujejo različnih dejavnosti in delavnic v dnevnem centru, predstavile svoje delo. Torej, kaj počnemo v našem domu? Najprej se je predstavila skupina ustvarjalne delavnice, ki so nam pokazali na kakšen način se je jesensko obarvalo steno, pokazali so glinene izdelke, voščilnice, … Naslednja skupina, čiščenje popoldan in čistilne akcije dnevnega centra, nam je na zabaven način osmislila čiščenje. Predstavila se je tudi skupina kuharskih delavnic, podučili so nas kako se pripravlja pašta z boloneze omako, kruh, pokazali so nam še ostale izdelke, vložene feferone, začinko, namaz iz zelenih paradižnikov, ki so jih sami pripravili v dnevnem centru. Literarne delavnice je skupina predstavila v verzih, skupina za vezice pa nam je svoje delo približala skozi kviz. Zatem smo si preko slik in zabavnega komentiranja ogledali kako potekajo delovne akcije na Mirenskem Gradu. Temu je sledilo še pričevanje Danila, ki je nazorno opisal kako poteka delo na Mirenskem Gradu skozi teden.

Po predstavitvi našega doma smo si vzeli še čas za duhovnost. Obhajali smo sveto mašo za rajne in tudi za žive brezdomce, pri kateri so sodelovali brezdomci s svojimi izpovedmi. Po maši smo pojedli večerjo, ki smo jo pred tem pripravili skupaj z brezdomci.

Kako lepo smo se imeli najbolje povedo pričevanja udeležencev:

Milenko: Lepo je bilo. Bili smo pripravljeni in dobro razpoloženi.

Milan: Bilo je zanimivo in veselo. Smo se hecali. Tudi zrezki so bili odlični.

Roman: Lepi spomini. Vsak je povedal nekaj dobrega,

Ibrahim: To je bil trenutek brez prepiranja in veliko spoštovanja. Peter nas je pri maši popeljal v višave.

Boštjan: Vredu. Druženje je bilo fajn, priprave pa tudi.

Marjan: Perfektno je bilo. 1A. Nimam besed.